Stilski namještaj

Barocco

Preplitanje razuma i osjećanja, prirode i vještine ljudskih ruku glavna je odlika veličanstvenog baroka. Stilles je to preplitanje združio u osvježenom programu Barocco i na taj način genijalne linije povijesnog stila prenio na suvremeni namještaj vrhunske kakvoće, primjeran za opremanje ureda, doma ili protokolarnih objekata.

Za hedonističko uživanje u takvom prostoru brine i skrbno izabrano masivno orahovo drvo, vrhunska površinska obrada i funkcionalna osnova uhvaćena u graciozne oblike. Posebnu notu i duh baroka daju i dotjerani ručno rezbareni detalji, bogate intarzije i okovi visoke kakvoće.

BaroccoBaroccoBaroccoBaroccoBaroccoBarocco

Empire

Vrhunac Napoleonove vladavine možemo nazvati procvatom carskog doba. Bio je to prijelazni period između baroka i bidermajera; klasični stil, koji oduševljava kombinacijom strogoće i raskoši, te se ubrzo od Pariza proširio cijelim europskim kontinetom. U razvoju programa Empire spojili smo stilske karakteristike carskog doba sa fukcionalnošću i udobnošću koju zahtjeva moderan život.

Namještaj iz programa Empire izrađen je od masivnog drva i furnira, dok je površina obrađena poliuretanskim lakom. U izradi su korišteni okovi visoke kakvoće.

EmpireEmpireEmpireEmpireEmpireEmpire

Bidermajer

Stil prošlog vremena sa toplinom trešnjinog drveta, profinjenom obradom elemenata, isprepletenošću ravnih i nježno ukrivljenih linija i danas daje prostoru eleganciju i toplinu. Namještaj je izrađen od masivnih ploča, visoko kvalitetnog bukovog drveta i trešnjinog furnira.

Površine su obogaćene intarzijom – vidljivom strukurom trešnjinog furnira, obrađene lakom najviše kvalitete.

BidermajerBidermajerBidermajer